Torta od maka
Potrebno:
- 16 dkg maslaca ili margarina
- 12 dkg šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 6 jaja
- 8 dkg brašna
- na vrh noža praška za pecivo
- 1 puding od vanilije
- 16 dkg mljevenog maka
- 3 rebra čokolade
- 5 dkg marmelade
Priprema:
- Pjenasto umutiti maslac sa 6 dkg šećera i vanilin šećerom.
- Miješajući u masu dodavati jedno po jedno žumance.
- Od bjelanaca i 6 dkg šećera umutiti čvrsti snijeg.
- Pomiješati brašno i prašak za pecivo i puding prah od vanilije.
- Zajedno sa makom i naribanom čokoladom oprezno umiješati u snijeg.
- Sipati u namašćen pleh i peći 50 minuta na 200 stepeni.
- Pečenu tortu ohladiti i premazati marmeladom, a onda preliti čokoladnom glazurom.
0 komentari:
Objavi komentar