Potrebno:
- 15 dkg samljevenog mesa
- 10 dkg brašna
- 1 glavica vrnog luka
- 1 kost za supu
- 1 vezica zeleni (mrkva, celer, peršun)
- 5 dkg putera
- 5 dkg milerama
- 1 jaje
- so
- biber
- peršunov list
Priprema:
- Oprati kost i povrće, te dodati zelen (mrkvu, celer, peršun) začine i kuhati da dobijemo ukusnu supu.
- Brašno zamijesiti sa 1 jajetom, malo soli i vode.
- Tijesto treba biti srednje tvrdoće, te razviti jufku.
- Mljeveno meso posoliti, pobiberiti, dodati isjeckani luk i sve do izmiješati.
- Jufkuisjeći na pola, širine 5 - 6 cm, pa je puniti mesom i rolovati.
- Sjeći na komadiće veličine 2 - 3 cm i ostaviti da se malo prosuši.
- Dodati u supu i kuhati 10 minuta.
- Skinuti sa vatre, malo ohladiti i preliti umućenim žumancetom i mileramom, te dodati malo putera i peršunovog lista.
UGODAN TEK !
0 komentari:
Objavi komentar