Ads 468x60px

Kulak supa



Potrebno:
  • 15 dkg samljevenog mesa
  • 10 dkg brašna
  • 1 glavica vrnog luka
  • 1 kost za supu
  • 1 vezica zeleni (mrkva, celer, peršun)
  • 5 dkg putera
  • 5 dkg milerama
  • 1 jaje
  • so
  • biber
  • peršunov list


Priprema:
  • Oprati kost i povrće, te dodati zelen (mrkvu, celer, peršun) začine i kuhati da dobijemo ukusnu supu.
  • Brašno zamijesiti sa 1 jajetom, malo soli i vode.
  • Tijesto treba biti srednje tvrdoće, te razviti jufku.
  • Mljeveno meso posoliti, pobiberiti, dodati isjeckani luk i sve do izmiješati.
  • Jufkuisjeći na pola, širine 5 - 6 cm, pa je puniti mesom i rolovati.
  • Sjeći na komadiće veličine 2 - 3 cm i ostaviti da se malo prosuši.
  • Dodati u supu i kuhati 10 minuta.
  • Skinuti sa vatre, malo ohladiti i preliti umućenim žumancetom i mileramom, te dodati malo putera i peršunovog lista. 


UGODAN TEK !

0 komentari:

Objavi komentar