Ads 468x60px

Gabon torta

 Gabon torta


Za fil: 
  • 250 grama putera
  • 250 grama margarina
  • 250 grama šećera u prahu
  • 200 grama čokolade
  • 15 žumanaca.


 Za koru: 

  • 5 bjelanaca
  •  5 kašika
  • 2 kašike fila
  •  100 grama oraha
  •  1 kašika brašna
  •  malo praška za pecivo

Priprema: 

- Umutiti puter i margarin sa šećerom u prahu, dodati 200 grama otopljene čokolade i 15 žumanaca, jedno po jedno.

- Za koru ulupati 5 bjelanaca sa 5 kašika šećera, dodati 2 kašike fila, 100 grama mljevenih oraha, kašiku brašna i malu kašikicu praška za pecivo.
- Ispeći 3 takve kore.
- Filovati i ukrasiti po želji.

0 komentari:

Objavi komentar