Ads 468x60px

Filovana jaja



Potrebno:

  • 6 jaja
  • 10 dkg parizera
  • 3 - 4 kisela krastavca (zavisi od veličine)
  • 150 grama sira
  • majoneza ili kajmak


Priprema:

  • Jaja skuhati i oguliti.
  • Polahko, kroz što manji otvor izvaditi žumanca iz jaja.
  • U žumanca dodati sjeckane krastavce, isjeckan sir i parizer, dodati majonezu ili kajmak.
  • Miješati da se masa izjednači.
  • Filovati bjelanca i redat ih u pliću posudu.
  • Ostatak mase staviti između filovanih jaja.
  • Umjesto tvrdog sira, koji se mora isjeckati može se koristiti mei sr u masu za filovanje.
  • Ukrasiti rezanim kiselim krastavcima, mrkvom, majonezom ili kajmakom.
  • Količina sastojaka se može povećati ili smanjiti, zavisno od potrebe.



0 komentari:

Objavi komentar