Potrebno:
- 1 kg junetine - rebara(masnije)
- 1/2 kg rebara ovčetine
- 5 glavica bijelog luka
- 1/2 kg crnog luka (u glavicama)
- biber u zrnu zamotan u gazu
- crvena paprika
- 5 većih krompira
- 1 fildžan malo razblaženog sirćeta
- 1 papirna kesa
- so
- zemljani lonac
Priprema:
- Meso izrezati na komade i posoliti.
- Luk i bijeli i crveni očistiti, ali ostaviti cijeli.
- Poredati u lonac meso i luk.
- Krompir oguliti, izrezati na četvrtine i staviti preko mesa i luka.
- Posuti alevom paprikom i staviti biber (u zrnu - koji je u gazi zavezan).
- Sve zaliti sirćetom i čašom vode.
- Povezati lonac prekriven papirnatom kesom, pa taj papir izbockati većom iglom.
- Kad lonac prokuha staviti ga na blagu vatru da se duže vremena kuha.
0 komentari:
Objavi komentar