Ads 468x60px

Bosanski lonac



Potrebno:

  • 1 kg junetine - rebara(masnije)
  • 1/2 kg rebara ovčetine
  • 5 glavica bijelog luka
  • 1/2 kg crnog luka (u glavicama)
  • biber u zrnu zamotan u gazu
  • crvena paprika
  • 5 većih krompira
  • 1 fildžan malo razblaženog sirćeta
  • 1 papirna kesa
  • so
  • zemljani lonac


Priprema:

  • Meso izrezati na komade i posoliti.
  • Luk i bijeli i crveni očistiti, ali ostaviti cijeli.
  • Poredati u lonac meso i luk.
  • Krompir oguliti, izrezati na četvrtine i staviti preko mesa i luka.
  • Posuti alevom paprikom i staviti biber (u zrnu - koji je u gazi zavezan).
  • Sve zaliti sirćetom i čašom vode.
  • Povezati lonac prekriven papirnatom kesom, pa taj papir izbockati većom iglom.
  • Kad lonac prokuha staviti ga na blagu vatru da se duže vremena kuha.

0 komentari:

Objavi komentar