Marcipan
Potrebno:
- 2 jaja
- 5 fildžana šećera
- 4 fildžana mlijeka
- 3 fildžana ulja
- 5 fildžana brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 fildžana oraha
Glazura:
- 5 fildžana šećera
- 1 fildžan vode
- 1/2 margarina
- 5 fildžana oraha
- 2 kašike kakaa
- 1 čokolada
Priprema:
- Umutiti jaja sa šećerom, dodati mlijeko, ulje, orahe i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
- Sve dobro izmiješati i sipati u podmazan pleh, posut brašnom i staviti peći.
- Kada se kolač ispeče staviti glazuru, koja se priprema na slijedeći način: prokuhati šećer sa vodom, dodati margarin, orahe, čokoladu i kakao.
- Glazura se stavlja na ohlađen kolač.
0 komentari:
Objavi komentar