Ads 468x60px

Marcipan

Marcipan


Potrebno:

  • 2 jaja
  • 5 fildžana šećera
  • 4 fildžana mlijeka
  • 3 fildžana ulja
  • 5 fildžana brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 fildžana oraha

Glazura:


  • 5 fildžana šećera
  • 1 fildžan vode
  • 1/2 margarina
  • 5 fildžana oraha
  • 2 kašike kakaa
  • 1 čokolada

Priprema:

  • Umutiti jaja sa šećerom, dodati mlijeko, ulje, orahe i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
  • Sve dobro izmiješati i sipati u podmazan pleh, posut brašnom i staviti peći.
  • Kada se kolač ispeče staviti glazuru, koja se priprema na slijedeći način: prokuhati šećer sa vodom, dodati margarin, orahe, čokoladu i kakao.
  • Glazura se stavlja na ohlađen kolač.

0 komentari:

Objavi komentar