Potrebno:
- 2 cijela jaja
- 5 kašika šećera
- 1,5 dcl ulja
- 1,5 dcl hladne vode
- 1,5 dcl slatka mlijeka
- 2 velike kašike suhe germe
- kora od limuna
- 2 klinčića karanfila sitno istucanog
- 1/2 kg brašna
Priprema:
- Prethodno u mlijeko umutiti 2 velike kašike suhe germe.
- Zatim posebno mikserom umutiti 2 cijela jaja, 5 kašika šećera, ulje, vodu i mlijeko, dodati sitno narendanu koru limuna i karanfilčiće.
- Kad se to sve sastavi dodati brašno (da tijesto bude mekano).
- Tijesto raditi rukama 10 - 15 minuta, a zatim ga razviti oklagijom na debljinu 1 cm.
- Čašom vaditi kolutiće i pržiti u dosta ulja.
- Kada se malo krofne ohlade uvaljati u štaub šećer.
0 komentari:
Objavi komentar