Potrebno:
- 2 velike oblatne
- 4 žumanjaka
- 20 dkg šećera
- 4 bjelanjka
- 30 dkg mljevenih oraha
- 3 rebra čokolade
- 3 kašike mljevene kafe
Priprema:
- Žumanjke i šećer pjenasto umutiti, dodati orahe i snijeg od bjelanaca.
- Sve smiješati i premazati na jednu oblatnu (na stranu na kojoj su veće rupe) i staviti u zagrijanu pećnicu na blagoj temperaturi da malo požuti.
- Ostaviti da se ohladi.
- Za to vrijeme umutiti 20 dkg šećera u prahu sa 1 puterom, dodati 1 žumanjak, 3 rebra rastopljene čokolade i 3 kašike mljevene kafe.
- Tom kremom premazati koru koja se pekla i prekriti drugom oblatnom koja je također okrenuta sa većim rupama prema filu.
- Staviti neku knjigu da se bolje stisne i ostaviti preko noći.
- Sutradan staviti glazuru od čokolade.
0 komentari:
Objavi komentar