Ads 468x60px

Čokoladni pehar

Čokoladni pehar



Potrebno:

  • 1 puding od čokolade
  • 200 ml slatke pavlake
  • 400 ml mlijeka
  • 200 grama ocijeđenih višanja iz kompota
  • 3 kašike likera ili soka od višanja
  • 4 puslice od bjelanaca
  • 3 kašike prženih sjeckanih badema

Priprema:

  • Pomiješajte 4 dl mlijeka i 2 dl slatke pavlake i stavite da se kuha.
  • Prašak za puding izmiješajte sa 3 kašike šećera i nekoliko kašika hladnog mlijeka.
  • Kuhajmo mlijeko i slatku pavlaku skinite sa vatre, dodajte mješajući žicom razmućeni prašak za puding i kuhajte 1 - 2 minuta.
  • Pred kraj kuhanja umiješajte 3 kašike prženih sjeckanih badema.
  • Na dno čaše složite višnje, pa ih nakapajte likerom (sokom).
  • U sredinu svake čaše stavite puslicu i prelijte kuhanim pudingom.
  • Kada se ohladi, ukrasite ga ulupanom slatkom pavlakom i sjeckanim bademima. 




0 komentari:

Objavi komentar