Čokoladni pehar
Potrebno:
- 1 puding od čokolade
- 200 ml slatke pavlake
- 400 ml mlijeka
- 200 grama ocijeđenih višanja iz kompota
- 3 kašike likera ili soka od višanja
- 4 puslice od bjelanaca
- 3 kašike prženih sjeckanih badema
Priprema:
- Pomiješajte 4 dl mlijeka i 2 dl slatke pavlake i stavite da se kuha.
- Prašak za puding izmiješajte sa 3 kašike šećera i nekoliko kašika hladnog mlijeka.
- Kuhajmo mlijeko i slatku pavlaku skinite sa vatre, dodajte mješajući žicom razmućeni prašak za puding i kuhajte 1 - 2 minuta.
- Pred kraj kuhanja umiješajte 3 kašike prženih sjeckanih badema.
- Na dno čaše složite višnje, pa ih nakapajte likerom (sokom).
- U sredinu svake čaše stavite puslicu i prelijte kuhanim pudingom.
- Kada se ohladi, ukrasite ga ulupanom slatkom pavlakom i sjeckanim bademima.
0 komentari:
Objavi komentar