Ads 468x60px

Figaro štanglice

Figaro štanglice


Potrebno:

  • 300 grama mljevenog petit keksa
  • 150 grama mljevenih oraha
  • 150 grama groždica
  • 2 dl mlijeka
  • 110 dkg šećera
  • 1 margarin
  • 100 grama čokolade
  • 2 oblatne (kore)


 Glazura:

  • 100 grama čokolade
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike vode
  • 2 kašike šećera

 Priprema:


  •  Mlijeko i šećer se prokuha, u to se doda keks, orasi, margarin, čokolada ili kakao i groždice.
  • Ovako pripremljena masa se poluohlađena istrese na oblandu i druga oblanda se stavi odozgo.
  • Poželjno je oblatne nečim malo pritisnuti da fil bolje prelije oblatnu.
  • Kada se ohladi napraviti glazuru, premazati oblandu.

0 komentari:

Objavi komentar